2024. április 25., csütörtök

Pénteken zárul a TSC nyári tábora

Hétfőn kezdődött és péntekig tart a TSC Labdarúgó Akadémián a szuperligás csapat nyári tábora. Idén is a 7–12 éves korosztály számára szervezték meg az egyhetes intenzív labdarúgóképzést. Három korcsoportban, esetenként azon belül is kisebb csoportokra osztva, a TSC szakmailag képzett edzői előre meghatározott programok szerint tartják meg az edzéseket. Mindez azonban szórakoztató és könnyedebb formában, mert nem titkolt cél, hogy a gyerekek játékos formában sajátítsák el a labdarúgás alapjait.

Ez alatt az öt nap alatt 160, 2009 és 2014 között született fiatal labdarúgó vesz részt a tábor munkájában. Velük a TSC húsz korosztályos edzője foglalkozik. A gyerekek – köztük fiúk és lányok is – intenzíven fejleszthetik képességeiket különféle labdarúgással kapcsolatos játékokkal és foglalkozásokkal.

Palágyi Szabolcs, a TSC igazgatója elmondta, céljuk bemutatni a gyerekek számára a labdarúgás játékos formáját, hogy a tanulás ne legyen kényszer, hanem megtanítsák őket arra, hogyan lehet „mosollyal” edzeni. A táborban idén 160 gyerek van, de Palágyi elmondása szerint akkora volt az érdeklődés, hogy sajnos nem is tudtak minden jelentkezőt fogadni. „Minden település életében fontos szerepet tölt be egy labdarúgóklub és annak a tagjai, mert rajtuk keresztül tudunk egészséges embereket nyerni és a közösséget erősíteni” – fogalmazott a TSC igazgatója. Az akadémia nyújtotta kiváló feltételek mellett az edzések 9 és 15 óra között zajlanak. A gyerekek különböző játékos feladatokat kapnak, illetve változatos technikai, taktikai és ügyességi gyakorlaton vehetnek részt. Emellett elméleti felkészítést is szerveznek számukra. A tábor pénteken délután egy zárórendezvénnyel ér véget.

Draskovics Borisz, a TSC U15-ös edzője elmondta, hogy a napi foglalkozásokat úgy tervezték, hogy szórakoztató is legyen, és játékos körülmények között sajátítsák el a labdarúgás alapjait. A lányokkal nem külön csoportban, hanem a fiúkkal együtt foglalkoznak. Erőnléti edzések, technikai gyakorlatok, ügyességi játékok szerepelnek a programban, és tanulnak a labdarúgás szabályairól is.

Tölgyesi Huba, a TSC marketingmenedzsere elmondta, az akadémia pályáin zajlanak a foglalkozások. A tábor résztvevői ebédet és különféle ajándékokat, edzőfelszerelést, sapkát, labdát, ivókulacsot és egyéb felszerelést kapnak. Van műfüves, kombinált és füves pálya, illetve fedett pálya. „A szülők tudják, hogy milyen kiváló feltételeket tudunk biztosítani, ezért küldik előszeretettel gyereküket a TSC táborába” – fogalmazott Tölgyesi.