2024. március 29., péntek

Médiatalálkozó a temerini Tájházban

Ma 17 órára várják a temerini Tájházba mindazokat a helyi születésű, vagy Temerinhez kötődő újságírókat, szerkesztőket, operatőröket, vágókat, hangtechnikusokat, valamennyi sajtóházban dolgozó munkatársat, és természetesen a nem hivatásos publicistákat is a szakmabeliek találkozójára. A Médiatalálkozó alkalmával találkozhatnak mindazok a temeriniek, akik a sajtóházakban dolgoznak/dolgoztak akár helyben, akár más városokban. Munkájuk, életvitelük, gondjaik számos ponton találkozik, s ez elég ok arra, hogy találkozzanak is, magukkal is foglalkozzanak.

Eredetileg március 15-ét, a magyar sajtó napját céloztuk meg, a találkozót azonban utolsó pillanatban kénytelenek voltunk lemondani a járványhelyzet miatt. Terveinkről azonban nem tettünk le, sőt az ötletet több oldalról megtámogatták, így az Illés-napi rendezvények között, a fogadott ünnephez kötődő rendezvények sorában az elsők között tarthatjuk meg a médiában dolgozók (első) temerini találkozóját.

A találkozó résztvevőit Nagy Nándor nyugalmazott televíziós újságíró köszönti, majd két kiállítás megnyitása következik: Léphaft Pál karikatúráinak kiállítását Csorba Béla, a temerini írott sajtó történetét felvillantó alkalmi válogatást pedig a történelmi kutatásairól ismert fiatal újságíró, Fúró Dénes nyitja meg. Mindeközben „megszólal” a Temerini Rádió is, újságírásunk történetéből anekdoták hangoznak el Gusztony Endre tolmácsolásában, és néhány Temerinből elszakadt újságíró üdvözlete is felhangzik.

A mindenki előtt nyitva álló találkozó reményeink szerint a megfelelő óvintézkedések betartása mellett létrejön, és helyt ad a társalgásnak, eszmecserének, ismerkedésnek és némi jó falatnak is.