2024. április 24., szerda

A Google 25 alkalmazást tiltott le az áruházából

Az Android felhasználókat még mindig számos kárt okozó alkalmazásra figyelmeztetik, amelyeket a Google már betiltott, de a mostani legújabb káros alkalmazások komolyan veszélybe sodorhatják azokat, akik letöltötték őket – írja a B92 hírportál.
A Google által nemrégiben blokkolt alkalmazások azt állítják, hogy bányász szolgáltatásokat biztosítanak, amelyek pénzt termelnek havi előfizetés ellenében. A Lookout elemzése alapján a bűnözők ilyen módon több mint 93 ezer embert vertek át és legkevesebb 350 ezer dollárt tulajdonítottak el.
A Google Áruházból összesen 25 alkalmazást távolítottak el, miközben a Lookout vállalat arra figyelmeztet, hogy továbbra is több mint száz alkalmazás érhető el a független áruházak oldalán, amelyek lehetővé teszik ezen applikációk letöltését nem megbízható forrásokról.
A problémára való figyelmeztetést követően a Google a következő alkalmazásokat törölte a rendszeréből: Top Coins, Mr Bitcoin, Star BTC, Bitcoin Burn, Moon BAT, Bito Holic, Bito Hash, BitHash, Multi Coins, BitcoinCash Miner, Airdrop, Bright Miner, Pink BTC, XMR Miner, COIN Master, ETHMINER PRO, crypto cloud mining pro, Btc Miner pro, Bito Miner, Mining Machine, BTC CLOUD, BTC Cash, Black Crypto, Cloud Mining, Crypto Pro-Miner.