2024. április 23., kedd

Véget ért a válságstáb ülése, terítéken a negyedik hullám

Befejeződött az országos válságstáb mai ülése, amelyen a fő téma a koronavírus negyedik hulláma és a harmadik dózis bevezetése volt.

Az utóbbi hónapokban olyan adatokkal szembesülünk, hogy a fertőzöttek több mint 90 százaléka nem volt beoltva. Ez egy fontos mutatója annak, hogy mennyire is fontos az oltakozás. Az ülés legnagyobb részében azt tárgyaltuk, hogy miként tudnánk felerősíteni az oltakozási kedvet – mondta dr. Darija Kisić Tepavčević.

Ez alkalommal kihangsúlyozom, hogy Belgrád városában és Stari grad községében 70 százalék feletti a beoltottak aránya. Azt látjuk, hogy a főváros az első helyen áll az oltakozás terén, amely kiváló, hiszen itt a legnagyobb a népsűrűség – jelentette ki Kisić Tepavčević.

Az országos válságstáb összehívására a delta variáns megjelenése és a szeptemberben esedékes újabb hullám miatt volt szükség.

Emellett megfigyelhető a polgárok lazasága a járványtani intézkedések betartása terén, valamint a fiatalok oltakozási kedve sincs a megfelelő szinten.

Az újonnan hozott döntés értelmében minden egészségügyi dolgozónak, aki még nem vette fel az oltást, kötelező lesz a saját költségén elvégezni a PCR tesztelést a munkahelyére való visszatérést követően.