2024. április 23., kedd

Elutasították Danijela Štajnfeld Branislav Lečić ellen tett feljelentését

A belgrádi Felsőbb Ügyészség elutasította Danijela Štajnfeld Branislav Lečić ellen tett feljelentését, amelyben azzal vádolja meg a férfit, hogy megerőszakolta, tudósít a Szerbiai RTV.

Božo Prelović, Štajnfeld ügyvédje elmondta, hogy minden bizonnyal fellebbezést fognak benyújtani a döntés ellen.

Az illetékes ügyészség szerint azért utasították el a keresetet, mert a bűncselekmény elkövetésének gyanúja nem indokolt, sem más bűncselekmény, amely miatt hivatalból eljárást indítanak.

A közlemény szerint a nyomozást megelőző eljárás során interjúkat folytattak Danijela Štajnfelddel, és a feljelentett Branislav Lečićtyel. Emellett megszerezték Danijela Štajnfeld Zaceli me című dokumentumfilmjének másolatát, egy CD-t, amely a filmben szereplő személy eredeti hangját tartalmazta, valamint orvosi dokumentációt Danijela kezeléséről.

– Miután összegyűjtöttük a szükséges információkat, és megszereztük az összes releváns bizonyítékot az előzetes vizsgálati eljárásban, amelyet az ügyészség külön-külön és egymáshoz viszonyítva is értékelt, megállapítottuk, hogy nincs olyan gyanúval bíró jogi bizonyíték, amely megerősítené a vádakat – áll az ügyészség közleményében.

Hozzátették, hogy az elutasításról szóló határozat másolatát kézbesítették a sértett ügyvédjének, és amennyiben a sértett nem elégedett a döntéssel, akkor joga van időben panaszt benyújtani a belgrádi fellebbviteli ügyészséghez.

Štajnfeld még márciusban nyilvánosan is megnevezte erőszaktevőjét, amelyről mi is beszámoltunk. A színésznő egy, a saját életéről szóló dokumentumfilmben vallott. Elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt történt az eset, miközben állítólagos megerőszakolójával egy közös projekten dolgoztak. Štajnfeld akkor 21 éves volt, és ahogyan fogalmazott, emiatt költözött a tengerentúlra. A filmben minden részletet elárult az erőszakos cselekménnyel kapcsolatban.