2024. április 19., péntek
RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Anyanyelvi tábor huszadszor

Baján huszadik alkalommal szervezett anyanyelvi tábort a Rákóczi Szövetség. Július 3-ától 7-éig változatos programban részesülhettek a vajdasági, nyugat-bácskai gyerekeket.

Volt csapatépítő játék, várostúra, az elmaradhatatlan fagyizással egyetemben, kirándultak Budapestre, ahol az Országház látogatása, a Hősök terének megtekintése, cirkuszi előadás, a nagyvárosi tömegközlekedés módjának, élményének megtapasztalása szerepelt a programban. Baján naponta kreatív csoportos foglalkozások zajlottak. Megtekintették Figura Ede zenés műsorát, a résztvevők maguk is mutattak be színdarabokat a magyar mondák témájában, a tanítók vezetésével. Továbbá volt kölyöktáncház, diszkó, szobaszépségverseny és kincskeresés a helyi műemlékek körül.

A táborba Bácsgyulafalváról (Telecskáról), Nemesmiliticsről, Kúláról, Bezdánból, Bácskertesről (Kupuszináról) és Zomborból érkeztek a résztvevők.

A táborba látogatást tett dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára, aki kezdettől fogva szervezője a bajai tábornak, továbbá Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.