2024. április 23., kedd

Húszéves sikertörténet

Az év elején még nem lehetett tudni, hogy idén már lehetőség lesz-e megtartani a Dombos Festet, amely 19 év után tavaly először maradt el. Idén aztán „lött”, ahogyan írták több helyen a helyszínt beborító löszre utaló szójátékkal. Azt is mondhatnánk: lött, mert mindenki úgy tett, ahogyan köllött!
Horváth László, a rendezvény ötletgazdája, szervezője a kihagyást követően idén is azt ígérte, hogy a Hegyalja utcát megtöltik színvonalas produkciókkal, és csak azoknak ajánlotta, akik valódi zenei csemegékre vágynak. Ez meg is valósult, Kishegyesen a löszfal tövében idén is megtörtént a varázslat. A fesztivál kitalálója, a kezdetektől szervezője és művészeti vezetője elmondta még, hogy mivel ez már a huszadik volt, az ilyen évforduló kapcsán mindig felmerül a dilemma, hogy ilyent szerettünk volna, ilyennek álmodtuk a fesztivált. Véleménye szerint igen.

Igazi családi program a kishegyesi fesztivál

Igazi családi program a kishegyesi fesztivál

– Megtaláltunk egy autentikus helyszínt, és nyolcadik éve már a fényfestészet adja a miliőt – tette hozzá. – A Dombosnak nem az a célja, hogy nézőcsúcsokat döntsön meg, hanem hogy valamiféle finom érzékenységet hozzon be a művészetek és a közösségi élet kapcsán, és úgy érzem, ilyen szempontból ez egy sikertörténet – fogalmazott Horváth.

Szombaton voltak a legtöbben a fesztiválon. A környező utcákban nem lehetett már délután sem parkolóhelyet találni. A Kurina Brothers, akárcsak Lajkó Félix produkcióijához nem is kell külön reklám. A szombati napot a Calabar Circus nyitotta, ez vonzott sok gyereket a helyszínre. A csapat a cirkusz és a táncművészet kombinációjából alkotott látványos műsort produkált. Lajkó Félix után a löszfalon a Flock projekt „falra mászott”, és fényfestészettel ötvözött vertikális táncuk mindenkit lenyűgözött. A Kurina Brothers egyedien virtuóz előadása pedig az évfordulóhoz és a fesztivál szellemiségéhez méltó befejezése volt a legütősebb napnak, valamint a vasárnapi záróest is jó hangulatban telt Paár Julcsi, a Bazseva, a Rustico és az Ötödik Évszak együttes fellépésével.
A löszfal egy év kihagyás után ismét legszebb arcát mutatta, köszönhetően a páratlan fényfestészetnek is, amely a Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos, új dimenziót adva a térnek, új perspektívát a mindennapoknak.

A löszfal egy év kihagyás után ismét legszebb arcát mutatta a Hegyalja utcában

A löszfal egy év kihagyás után ismét legszebb arcát mutatta a Hegyalja utcában

A gasztronómiai kínálat a megszokott mellett újdonságokkal is gyarapodott. Lehetett kemencében sült pizzát, lángost és nagyon ízletes kelt kalácsokat enni, sőt karcagi birkapörköltet és pásztortarhonyát is kínáltak egytálételként. A sörkínálat is szélesedett. A gazdag borkínálat mellett csapolt és különleges kézműves sörökből is válogathattak a fesztiválozók.