2024. április 20., szombat

Művészeti kavalkád

Zene, tánc, fényfestészet a kishegyesi Dombos Festen

Kitűnő hangulatban kezdődött, és a pénteki viharfelhőket nem számítva, úgy is folytatódott Kishegyesen a jubileumi, XX. Dombos Fest.

Pénteken este az erős szél és a feketén tornyosuló felhők ugyan sokakat elriasztottak a szabadtéri programoktól, a vihar elmúltával azonban a tervezett programokat sikerült megtartani a Hegyalja utcában. Csasznyi Imi és barátai ízes magyar népzenével szórakoztatták a közönséget, majd egy Európa-szerte elismert formáció, a Modern Art Orchestra muzsikája terítette be a völgykatlant. A kisszínpadon Keck Mária flamenco előadása, a Budapest Útikalauz Időutazóknak produkciója és a Kreatív Kráter Kör Csillagpásztor előadása is színesítette a programot.
A szombati napot egy valódi családi program, a Calabar Circus látványos produkciója nyitotta. A csapat szerteágazó képességeit felhasználva a cirkusz és a táncművészet terén egy látványos parádé showt álmodott meg, és ebből adtak ízelítőt a szép számú gyermek- és felnőttközönségnek.
Ezt követően a fesztivál visszatérő, világhírű, kishegyesi származású fellépője, Lajkó Félix varázsolta el hegedű- és citerajátékával a közönséget, majd leereszkedtek a löszfalon a Flock projekt kötelei és művészei, így a varázslat folytatódott: A vertikális táncműfajt az az illúzió teszi különlegessé, hogy egy 90 fokkal elfordított színpadon játszódik az előadás. A levegőakrobatika után a szabadkai roma muzsikusok, a Kurina Brothers virtuóz cimbalomjátékkal, vérpezsdítő dallamokkal zárták az estet.
A vidék legnagyobb zenei, művészeti eseményeként számon tartott Dombos Fest vasárnap éjszaka ért véget.