2024. április 24., szerda

Kikapott az olimpiai címvédő USA!

Hatalmas meglepetésre kikapott az Egyesült Államok tokiói olimpiára készülő felnőttválogatottja Nigériától egy felkészülési meccsen.

A Las Vegasban rendezett találkozó 90:87-es vendégsikerrel ért véget, az amerikaiak a harmadik negyed utolsó percében vezettek utoljára, a negyedik felvonásban már csak az egyenlítésig jutottak, fordítani nem tudtak. Az olimpiai címvédő legeredményesebb játékosa 17 ponttal Kevin Durant volt, aki 39. mérkőzését játszotta a válogatottban, és ez volt az első veresége. Jayson Tatum 15, Damian Lillard 14, Bam Adebayo 11 pontig jutott. A világranglistán 22. helyezett Nigéria soraiban kevésbé ismert NBA-játékosok szerepeltek, közülük Gabi Vincent 21, Caleb Agada 17, Ike Nwamu pedig 13 pontot dobott.

„A nigériai csapat nagyszerű munkát végzett fizikálisan, és sok hárompontost szerzett” – mondta Gregg Popovich amerikai szövetségi kapitány. Mivel az amerikai férfiválogatott most kapott ki először afrikai csapattól, a CBS televízió a nemzetközi sporttörténelem egyik legnagyobb vereségének minősítette a történteket.