2024. március 28., csütörtök

Mancini: Az olasz nép megérdemli ezt a sikert

Az olasz nép megérdemli ezt a sikert ez után a nehéz időszak után - vélekedett Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya azt követően, hogy csapata megnyerte az Európa-bajnokságot.

„Nagyon boldog vagyok, a csapat jól játszott. A gyors bekapott gól megváltoztatta a helyzetet, de amikor elkezdtünk futballozni, egyben elkezdtük kontrollálni is a mérkőzést" – fogalmazott az 1-1 után tizenegyesekkel kiharcolt sikert értékelve.
A szakvezető kicsit csalódott volt, hogy büntetőpárbajig jutott az ütközet a londoni Wembley Stadionban, mert szerinte hamarabb is lezárhatták volna a mérkőzést. Ugyanakkor hozzátette: nagyon elégedettek azzal, hogy minden olasznak örömet okoztak a helyszínen és Olaszországban.
„Egy egész hónapnyi sikert és örömöt nyújtottunk számukra" – vélekedett Mancini, aki kiemelte: az olasz nép megérdemelte ezt az elmúlt időszak nehézségei után, utalva ezzel a koronavírus-járványra.
Az 56 éves szakvezető sírva ünnepelte a pályán az olasz diadalt, az érzéseire vonatkozó kérdésre pedig utóbb úgy reagált, hogy „valami hihetetlent hajtottak végre", és nagy öröm volt számára látni a játékosokat a pályán, a szurkolókat pedig a lelátón ünnepelni, látni annak az eredményét, amiért az elmúlt három évben dolgoztak.
Az olasz csapat a legutóbbi nagy tornára, az oroszországi világbajnokágra nem jutott ki. Mancini 2018 májusában vette át a válogatott irányítását, és egységes együttest formált, amely 34 mérkőzés óta veretlen.
A tréner dicsérte játékosai teljesítményét, de ennél is fontosabbnak tartotta, hogy sikerült komoly egységet kialakítani a csapaton belül.
„Ezek valóban remek srácok, tisztelik egymást" – hangsúlyozta.