2024. április 24., szerda

Megnyílt a világ legmélyebb medencéje

A világ legmélyebb medencéjét Dubaiban nyitották meg, amelyben a látogatók 60 méteres mélységbe tudnak lemerülni, ahol egy elsüllyedt várost találhatnak és itt árkád játékokat játszhatnak – írja a B92 hírportál.
A sivatagos terepen elterülő Dubai már évek óta a rendkívül különleges attrakciókról híres, amelyek sorában található fedett sípálya, hatalmas víziparkok és a világ legmagasabb épületei is.
A hat olimpiai medence nagyságú építmény számít a legújabb attrakciónak a városban, amely már a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a legmélyebb, búvárkodásra alkalmas medence.
A Deep Dive Dubai vállalatának tájékoztatása szerint a létesítmény 15 méterrel mélyebb bármely más medencénél a világon. A formáját kő alakzatra tervezték és egyben a legnagyobb vízalatti filmstúdió a régióban.
A búvárok az elsüllyedt városig merülnek, időközben pedig különféle hangok és világítás kíséri őket. Útközben két szoba is található, amelyek levegővel vannak megtöltve. A búvárok eldönthetik, hogy oxigénpalackkal, vagy anélkül szeretnének lemerülni a mélybe.