2021. szeptember 25., szombat

Brnabić: Megállapodás született a Sinopharm-vakcina szerbiai gyártásáról

Ana Brnabić kormányfő ma egy megállapodást írt alá a kínai, valamint az Egyesült Arab Emirátusokbeli partnerekkel a kínai Sinopharm védőoltásának szerbiai előállításáról – írja a 021.rs hírportál.
Ez egy rendkívül fontos nap Szerbia, de az egész régió számára is, mert közelebb lesz hozzánk és elérhetőbb is lesz a védőoltás, valamint felkészültebbek lehetünk a járvány elleni további küzdelemben. Ez a harc Szerbiában, az Európai Unióban és az egész világon is folytatódik – mondta Brnabić.

Sinopharm (Fotó: Magyarország koronavírus tájékoztatási Facebook oldala)
Sinopharm (Fotó: Magyarország koronavírus tájékoztatási Facebook oldala)

Emlékeztetett arra is, hogy a tavalyi évben Kínával két laboratóriumot állítottak fel PCR tesztelésre, valamint Aleksandar Vučić elnök még márciusban együttműködést beszélt meg az Egyesült Arab Emirátusokkal egy védőoltásokat előállító gyár megépítéséről.
A célunk, hogy az év végéig megépítsük ezt a gyárat és 10 millió dózisunk legyen, amelyet itt állítottunk elő – mondta a kormányfő.
Hozzátette, hogy Szerbia Kínától négymillió védőoltást vásárolt, valamint a kínai hadseregtől 200 ezer adagot adományként kapott. Külön köszönetet mondott, hogy a védőoltások egy részét még idő előtt leszállították.