2024. április 19., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Umag Turisztikai Közösségének vezetőjét fogadták

A régióközi együttműködés erősítéséről, Vajdaság és a horvátországi Isztria közös programjairól cserélt véleményt tegnap Újvidéken Dragana Milošević tartományi művelődési, tömegtájékoztatási és vallási közösségügyi, valamint Nenad Ivanišević gazdasági és idegenforgalmi titkár Milovan Popovićtyal, az umagi Turisztikai Közösség igazgatójával.

A találkozóra közvetlenül a térség legnagyobb nyári zenei fesztiválja, az EXIT befejezése után került sor, célja pedig a két régió idegenforgalmi szervezeteinek minél szorosabb összekapcsolása volt.

– Évek óta ápoljuk Vajdaság és Isztria hagyományosan jó kapcsolatait, és konkretizálni szeretnénk az együttműködési formákat, a közös szervezésű események programját. A művelődési élet és az idegenforgalom fejlesztésére, a művészek és kulturális események cseréjére összpontosítunk – nyilatkozta Dragana Milošević, hozzátéve, hogy tanúi lehetünk annak, miképpen járul hozzá az EXIT fesztivál a turizmus fejlesztéséhez, valamint hogy ugyanilyen céllal jelen van Umag városában is. Mint mondta, azt szeretnék elérni, hogy a következő időszakban folyamatos legyen a kapcsolat a két régió között, és gyakorlattá váljon a rendezvénycsere.

Nenad Ivanišević titkár a mind Vajdaság, mind Isztria számára fontos gazdasági ágnak számító idegenforgalom fellendítésének fontosságát emelte ki.

– A legjobbakkal kell együttműködnünk, tőlük tanulnunk, csak így lehetünk még jobbak. A Tartományi Gazdasági és Turisztikai Titkárság, valamint Vajdaság Idegenforgalmi Szervezete készen áll a közös projektumokra, a legjobbakkal való közös munkálkodásra, mert ez térségünk minden polgára számára hasznos.

Láthatjuk, hogy régiónk világviszonylatban a kisebb helyszínek közé tartozik, ezért is törekszünk arra, hogy Isztriával egy közös turisztikai kínálatot dolgozzunk ki – fogalmazott Ivanišević, bejelentve egyúttal a Vajdasági napok Isztriában rendezvényt.

Az újvidéki találkozó üzenete: Fontos feladat szorosabbra fűzni a régióközi együttműködést, újabb partnerségi kapcsolatokat alakítani ki a két térség idegenforgalmi szervezetei, turisztikai képviselői, helyi önkormányzatai között, hiszen csak így lehet hatékonyan fejleszteni az idegenforgalmi kapacitásokat.