2024. március 19., kedd

Koronamentes az Exit

Vučević: Eddig csak négy vendég tesztje volt pozitív

Az elmúlt napokban 5.800 tesztet végeztek el az Exit fesztiválra érkező fiatalok körében, és csupán 4 pozitív eredményre bukkantak – mondta ma Miloš Vučević, Újvidék polgármestere. A Happy TV-nek adott nyilatkozatában kifejtette, hogy az első napon 3.400 személyt teszteltek, akik közül hárman bizonyultak fertőzöttnek. Tegnap további 2.400 tesztet végeztek el a belépés előtt, és csupán egy személynél mutatták ki a koronavírus jelenlétét – részletezte a polgármester.

Vučević ugyanakkor köszönetet mondott az újvidéki egészségházak, a klinikai központ és a sürgősségi szolgálat munkatársainak, hogy a tanácsaikkal és munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy biztonságossá tegyék Európa egyik legnagyobb zenei fesztiválját. Az eddigi plusz feladatok ugyanis prioritássá váltak: a vendégek egészségügyi állapota és a járványügyi intézkedések betartása mindennél fontosabb – hangsúlyozta a polgármester.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az Exit az első „fertőzésmentes rendezvény” területeinken. A belépéskor ugyanis mindenkinek át kell esnie az egészségügyi ellenőrzésen: szükség van az oltási igazolás, a negatív PCR-teszt vagy a negatív gyors antigén-teszt felmutatására. Így elsőként szerveztünk meg egy járványügyileg teljesen biztonságos rendezvényt – mondta Vučević.