2024. április 18., csütörtök

Novak Đoković történelmi győzelme

Novak Đoković történelmet írt, ugyanis a jelenlegi a huszadik Grand Slam-győzelme és hatodszorra lett Wimbledon bajnoka karrierje során – írja a B92 hírportál.

A wimbledoni döntőben 216 percnyi játékidőt követően legyőzte az olasz Matteo Berettinit, négy játszma során 6:7, 6:4, 6:4, 5:3 arányban múlta felül ellenfelét. Ezzel beérte másik két legendát, Rafael Nadalt és Roger Federert is.

Novak elérte, hogy sorban a harmadik alkalommal elhódítsa a wimbledoni címet. Emellett egymásután elnyerte a Roland Garrost és Wimbledont is.

A világranglista kilencedik helyén álló Berrettini az első 20-25 percben rengeteget rontott, a negyedik gémben el is veszítette az adogatását, 2:5-nél pedig már a játszmában maradásért kellett szerválnia, sőt szettlabdát hárítania, ennek ellenére kiharcolta a rövidítést, de a világelső még 0-3-ról felállt, de az olasz végül 6–4-nél egy ásszal lezárta a 70 percig tartó nyitó játszmát.

A címvédő a második felvonásban jobban teljesített és szinte hiba nélküli játszott, viszont 5:2-nél nem tudta befejezni adogatóként a szettet, de 5:4-nél már nem hibázott és 6:4-re megnyerte a játszmát.

A folytatásban az olasz a harmadik gém után, 2:1-nél brékhátrányba került, majd Đoković megőrizte az előnyét, és 2 óra 40 perc játék után 6:4-re nyerte a harmadik játszmát.

A negyedik felvonásban a világranglista éllovasa 2:3 állásnál egy fantasztikus labdamenetet megnyerve kerülte el a három bréklabdát és ezzel már játékot sem engedett az olasznak. A mérkőzés végül 3 óra 23 perc játék után ért véget, miután Đoković kihasználta a harmadik meccslabdáját is (6:3).

Wimbledon, döntő, eredmény:

Novak Đoković – Matteo Berrettini 6:7 (4), 6:4, 6:4, 6:3.