2024. április 25., csütörtök

Újra bekeményítenek a felügyelők

Holnaptól fokozottabban ellenőrzik a járványügyi rendelkezések betartását országunkban

A szerbiai járványügyi helyzet ellenőrzés alatt áll, a fertőzöttek száma a teszteltek számhoz képest még mindig körülbelül egy százalék. Sokan azonban úgy viselkednek, mintha nem lenne járvány, nem tartják tiszteletben a megelőző intézkedéseket. Az új hullám közel van, megérkezett a delta törzs is, amely sokkal gyorsabban terjed. Még mindig messze vagyunk a kollektív immunitástól. A többi között erről beszélt Goran Stamenković, az egészségügyi miniszter segédje.

Goran Stamenković elmondta, hogy az ellenőrzést végző szolgálatok mind a mai napig a terepen vannak. „A járványügyi intézkedések prioritást élveznek. A büntetések száma jóval kisebb, mint májusban volt, fele annyi büntetést szabtunk ki" — mondta. Megjegyezte, hogy több felügyelő egyetlen szabadnapot sem használt ki.

Ugyanakkor bejelentette, hogy hétfőtől szigorúbban ellenőrzik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások betartását az egészségügyi minisztérium illetékesei. Hozzátette: az ellenőrök azt figyelik majd, az emberek viselnek-e maszkot, illetve hogy a vendéglátóhelyeken betartják-e a megfelelő távolságot és létszámkorlátot.

„Az új hullám közel van, vagy talán már itt is van, itt a delta törzs is, amely sokkal gyorsabban terjed. Még messze vagyunk a kollektív immunitástól, és még messzebb az elegendő beoltott fiatal polgártól” - magyarázta Stamenković a Szerbiai RTV-nek adott nyilatkozatában.