2024. március 28., csütörtök

Három év börtön 3000 euró kenőpénzért

Rendőröket ítéltek börtönbüntetésre hivatali visszaélés miatt

A korrupció elleni küzdelem különleges osztályának tájékoztatása szerint megerősítették az ítéletet Zoran D. újvidéki rendőrrel szemben, akinek három év börtönbüntetést kell letöltenie kenőpénz elfogadása miatt – írja a 021.rs hírportál.

A Dnevnik napilap szerint a döntést a Legfelsőbb Semmítőszék, a törvényesség védelmére vonatkozó rendkívüli kérvényének elutasítását követően erősítették meg.

A vádlottat bűnösnek találták, mivel 2015 áprilisától szeptemberig, mint az újvidéki bűnügyi rendőrség tagja, ajándékokat kért hivatali meghatalmazások keretein belül. Az elvégzetlen hivatali tevékenységekért háromezer eurót kért. A rendőrség tagjai azonban bizonyítékok alapján elkobozták tőle a pénzt és letartóztatták.

Egy másik eljárás során az újvidéki Felső Bíróság nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte Milan Biberdžić (46) szépligeti (Gajdobra) rendőrt, mivel megerősítést nyert a hivatali visszaélés bűncselekményének ténye. Emellett eltiltották a rendőri hivatás végzésétől is a jogerős ítélet kihirdetésének napjától kezdve.

A tavalyi év február 4-től április 8-ig, mint a palánkai rendőrfőnök segédje, a hivatali meghatalmazását túllépve törvényellenes módon 13.600 dináros anyagi haszonra tett szert.