2024. április 16., kedd

A belgrádiak megijedtek az indiai utazóktól a delta variáns miatt

Országunk turisztikai idénye úgy néz ki rosszabb, mint a koronavírus előtt, azonban Belgrádba, az utóbbi napokban, egyre több indiai utas érkezik.

Egy indiai turistát arról kérdezett a Szerbiai RTV stábja, hogy miért Szerbiát választotta úticélnak, amelyre a férfi azt válaszolta, hogy ide nem kell vízum, csak PCR-teszt, amelyet a repülés előtt megcsináltak. Hozzátette, hogy innen Dubaiba utazik tovább, mivel ott dolgozik.

Amióta Szerbiát zöld listára tették, azóta közkedvelt megállóhelye a turistáknak, főleg akik az Emirátusokba tartanak.

A legfőbb indok a Covid-előírás, amely szerint, ha 14 napot nálunk tölt, akkor utazhat tovább.

Az egyik utazási iroda igazgatója elmagyarázta, hogy amennyiben 14 napot egy, a zöld listán található országban töltenek, akkor könnyebb az átjárhatóság akár az EU, akár az Emirátusok irányába.

A vendéglátóhelyek tulajdonosai csak köszönettel tartoznak az indiai turistáknak. A belgrádi polgárokat azonban meglepte a megnövekedett indiai turisták látványa, emellett megijedtek a delta vírustörzs terjedésétől is.

A illetékesek azonban elmondták, hogy nincs ok az aggodalomra, hiszen ahogy mindenkinek, úgy az indiai polgároknak is tiszteletben kell tartaniuk minden járványügyi előírást, emellett az országba való belépésnél 48 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatniuk.