2024. március 28., csütörtök

A hála jeléül

A Zentai Közkórház dolgozói közül eddig ötvennyolcan kapták kézhez a Mi hősünk kártyákat

A Covid-rendszerben dolgozók számára, az egészségügyi minisztérium és a szerb kormány által elindított A mi hőseinkért kedvezményprogramba a Zentai Közkórház is bekapcsolódott, és eddig a dolgozóik közül ötvennyolcan vették át a Mi hősünk kártyát, valamint már többen is igényelték az Air Serbia nemzeti légitársaság kedvezményes utalványait – tudtuk meg dr. Csáki Beátától, a Zentai Közkórház igazgatójától. Az intézményvezető elmondta, hogy először azok a dolgozóik kérhették a kártyákat, akik a piros zónában végezték a munkájukat, de idővel a többiek is sorra jutnak.
– Mi minden dolgozónkat hősnek tekintjük, aki részt vett az elmúlt másfél év nehéz munkájában, és függetlenül attól, hogy van-e már kedvezménykártyája, nagyon hálásak vagyunk a munkájáért – fogalmazott dr. Csáki Beáta.A kórház dolgozói számára a kedvezménykártyák igénylését Bálint Renáta, az intézmény szakszervezetének elnöke koordinálta.

Bálint Renáta szakszervezeti elnök és dr. Csáki Beáta kórházigazgató

Bálint Renáta szakszervezeti elnök és dr. Csáki Beáta kórházigazgató

– Egy online képzésen vettem részt annak érdekében, hogy a dolgozóinkat regisztrálni tudjuk a kártyaigényléshez. Mindenkinek magának kellett bejelentkeznie, ehhez egy online kérdőívet kellett kitöltenie, és ehhez én nyújtottam nekik segítséget. A névre szóló kártyák igénylését május óta végezzük, mintegy kilencvenen kérték, és idáig ötvennyolcan kapták kézhez, de folyamatosan érkeznek. Előnyben részesültek azok, akik a piros zónában dolgoztak, de idővel mindenki kapni fog. A kártyatulajdonosok bizonyos mértékű kedvezményeket igényelhetnek egyes árucikkek vásárlása során, ugyanakkor elsőbbséget élveznek az állami hivatalokban, a közvállalatokban. A programban ötvenhárom cég vesz részt, Zentán egyelőre még csak kettő, de Újvidéken és Belgrádban már sokfelé lehet használni. Több bútorszalon, szépségszalon, különféle szolgáltatások, idegenforgalmi létesítmények kapcsolódtak be a programba. Zentán a WinWinben és a Dudi Co.-ban élhetünk a kedvezménnyel, éppen ezért arra szeretnénk biztatni a helyi cégeket, vállalatokat, hogy csatlakozzanak a programhoz a nasheroj.gov.rs oldalon keresztül. Ami a kedvezményes repülőjegyeket illeti, utalványokat kellett igényelni, amelyekkel féláron tudnak jegyet vásárolni az érintettek. Ezzel a lehetőséggel is többen éltek a kórházunkból, és ezeket az igényléseket hétfőn adtuk le – magyarázta Bálint Renáta.