2024. április 25., csütörtök

Aszfaltoznak a Mikszáth Kálmán utcában

A hét elején kezdődtek a munkálatok

Szerdán Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere és Igor Stojkov, a községi képviselő-testület titkára meglátogatta a tóparti városrészben található utca aszfaltozási munkálatait. A polgármester elmondta, hogy az aszfaltozás bő egy hónapon át tart majd, a beruházás értéke közel 9 millió dinár, amit teljes egészében a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság finanszíroz, a tervdokumentáció elkészítése és az ellenőrzés pedig az önkormányzat költsége.
Czegledi elmondta, hogy a Mikszáth Kálmán utca egy részének aszfaltozása már megtörtént, most pedig, mivel hosszú utcáról van szó, lépésről lépésre a teljes utcát ellátják szilárd útburkolattal.

A zentai önkormányzat 30 utca aszfaltozására készítette el a tervdokumentációt, azért, hogy pályázni tudjon, és úgy biztosítson pénzt az aszfaltozáshoz.
– Jövőre az utcák aszfaltozására régebben felvett kölcsön is lejár, így több pénz marad, vagyis intenzívebben tudunk aszfaltozni, ezért is fontos, hogy arra a harminc utcára elkészítettük a tervdokumentációt – magyarázta a polgármester, aki kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy jelen pillanatban a város utcáinak mintegy 50 százalékát fedi aszfaltburkolat, s leginkább a Kertekben van lemaradás, ahol még olyan utcák is vannak, amelyekben még a szennyvízelvezető csatorna kiépítése is várat magára.

Egy hónapon belül végeznek az aszfaltozással

Egy hónapon belül végeznek az aszfaltozással

– Hamarosan megkezdődnek a munkálatok a Berta István utca északi szakaszán és remélhetőleg a többi kis utcában is, hogy a helyi közösség területén teljes egészében kiépülhessen a szennyvízelvezető csatornahálózat, ezt pedig az aszfaltozás követi – jegyezte meg Czegledi.