2024. március 19., kedd

Megnyitotta kapuit az EXIT

A Péterváradi várban ma este 19 órakor megnyitotta kapuit az EXIT fesztivál, az első látogatók pedig már néhány órával korábban megérkeztek – írja a Vajdasági RTV.
A zene szerelmesei és a sajtó munkatársai a világ mintegy hetven országából érkeztek az eseményre, legtöbben pedig Németországból és Franciaországból. Az Exitesek elmondása szerint, ahogy magukat hívják, már alig várták, hogy ismét szórakozhassanak a Péterváradi várban, habár a koronavírus miatt a színpadok száma nagyjából megfeleződött.
A látogatók kiváló hangulatban és energiában reménykednek, amely már uralja is a várost, sokan pedig mind a négy napot a tartományi székvárosban töltik. A fő színpadon az első fellépések olyan előadók számára lesz biztosítva, mint Senidah, Nema Pesnik, Hladno Pivo, majd éjfél után a fesztivál a hagyományosnak számító tüzijátékkal és DJ Snake-el nyílik meg hivatalosan.
Az egyik leglátogatottabbnak számító Fusion színpadán Sajsi MC, Marko Louis, Fran Palermo, míg az első éjszaka során a Dance Arenában a közönséget Charlotte De Witte fogja szórakoztatni.
A szervezők elmondták, hogy az első benyomások nagyon pozitívak és idáig minden a legnagyobb rendben halad és a legnagyobb látogatottságot a harmadik napon várják, mint a korábbi években is.
Számításaik szerint egy éjszaka során az EXIT kapuján mintegy 40 ezer embernek kell áthaladnia, amely csupán 10 ezerrel kevesebb, mint az előző években.
A fesztivál minden járványtani intézkedés betartása mellett kerül megrendezésre, amely azt jelenti, hogy a látogatóknak oltási igazolással és negatív PCR, vagy antigén teszttel kell rendelkezniük. A szervezők kiemelték, hogy az első nap során több mint négyezer látogatót teszteltek, az eredményeik pedig negatívak lettek.