2024. március 29., péntek

Laptopokat, okosórát és fejhallgatót kaptak

A verbászi polgármester fogadta a község legjobb diákjait

A kimagasló tanulmányi eredményekért 81 közép- és általános iskolás diákot jutalmazott tegnap a verbászi önkormányzat. Az évfolyam legjobb 12 diákja laptopot, az 59 Vuk-diplomás és a különböző országos versenyen sikeresen szereplő 10 diák pedig okosórát és fejhallgatót kapott.

− Az évfolyam diákjai és a Vuk-diplomás tanulók községünk jövőjének alapját képezik, ezért tiszteletet érdemelnek. A kifogástalan sikerek, amelyeket a Covid–19 járvány kihívásai ellenére értek el csak megerősíti azt, hogy a kiválóság nem ajándék, hanem a kitartó munka eredménye. Az önkormányzatban tisztában vagyunk azzal, hogy diákjaink számára biztosítani kell a legjobb tanulási feltételeket, valamint azt, hogy sikeres felnőtté váljanak. Sikereik, elkötelezettségük, kemény munkájuk mindnyájunkat arra kötelez, hogy közösségünk folytassa a folyamatos beruházásokat az oktatás feltételeinek javításába – mondta a diákok fogadásán Predrag Rojević, Verbász polgármestere. Kiemelte, az idei költségvetésben 1,5 milliárd irányoztak elő az iskolák további felszerelésére és korszerűsítésére.

−Az óvodák és a község területén lévő iskolák felújítására 365,6 millió dinárt irányoztunk elő. További 3 millió dinárt költünk tankönyvekre, a község területén az ingyenes uzsonna biztosítása 10,8 millió dinárba kerül, a diákok utaztatása 28 millióba, a nehéz szociális helyzetben élő diákok számára a tanfelszerelés vásárlására 1,5 millió dinárt terveztünk. Tervben van továbbá a több évtizede halogatott, és az ország egyik legrégibb oktatási intézményének, a Žarko Zrenjanin Gimnáziumnak a teljes felújítása. Az oktatás fejlesztésébe történő beruházás szavatolja a jobb jövőt az itt élők számára − fogalmazott Rojević.

Egyúttal köszönetet mondott a diákoknak az eddigi sikerekért, és mindenkinek további jó tanulást kívánt.