2024. április 18., csütörtök
COPA AMÉRICA

Álomdöntő a Copán!

Szerda hajnalban Argentína nagy csatában, 1:1-es rendes játékidő és hosszabbítás után tizenegyesekkel harcolta ki a döntőbeli részvételt Kolumbia ellen a dél-amerikai kontinenstornán. Az argentinok Lautaro góljával szereztek vezetést a 7. percben, de a nem éppen szép játékot mutató kolumbiaiak Díaz találatával egyenlítettek a 61. minutumban. A büntetőpárbajban a kapus Martínez lett a kék-fehérek hőse, hiszen három tizenegyest is hárított.

A Brazília–Argentína álomdöntőt vasárnap hajnalban játsszák. A brazilok eddig kilencszer, az argentinok tizennégyszer nyerték meg a viadalt.

Copa América, elődöntők: Brazília–Peru 1:0, Argentína–Kolumbia 1:1 (11-esekkel 3:2).

EURÓPAI KUPAPOROND

Pár perc a továbbjutáshoz

A magyar bajnok Ferencváros sokáig szenvedett hazai pályán a koszovói Pristina ellen, végül mégis könnyedén nyert. Az új vezetőedzővel, Peter Stögerrel küzdő Fradi a 70. és a 78. perc között három gólt lőtt a Groupama Arénában, így kényelmes előnyből várhatja a jövő heti visszavágót. A legrangosabb európai kupaporond mellett az idén debütáló Konferencia Liga selejtezőjének első körét is megtartották.

BL-selejtező, 1. kör: Ferencváros–Pristina 3:0, Flora–Hibernians 2:0, HJK–Budućnost 3:1, Žalgiris–Linfield 3:1, Fola–Red Imps 2:2, Kolozsvár–Borac (BL) 3:1, Shkëndija–Mura 0:1. Konferencia Liga, selejtező, 1. kör: Mosta–Trnava 3:2, Mons Calpe–Santa Coloma 1:1, Podgorica–Laci 1:0.