2024. április 25., csütörtök

Vulin: Ittasan ne üljenek csónakba

Aleksandar Vulin belügyminiszter ma kijelentette, hogy a folyami közlekedésben túl sok az ittas személy, és még mindig nem áll rendelkezésre egy rendszer, amellyel küzdeni lehetne ez ellen – írja az N1 hírportál.

A belügyminisztérium közleménye szerint Vulin miniszter bejelentette, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy törvényben rendezzék ezt a kérdést és a folyókon több legyen a rendőr.

Ne vezessék ittas állapotban a csónakokat, ne engedjék meg a gyermekeknek, hogy rendezetlen fürdőhelyeken fürödjenek, ne vegyék ezt a dolgot félvállról, mert ellenkező esetben a legrosszabb is megtörténhet, vagyis az emberi életek elvesztése – mondta Vulin.

Bejelentette, hogy a belügyminisztérium tárgyalni fog az oktatási- és sportminisztériumokkal a tömeges úszótanfolyamok indításáról.

Rengeteg úszni nem tudó személy van, és felfoghatatlan, hogy a 12 évnél fiatalabb gyermekek is a fürdőhelyekre mennek, és még úszógumijuk sincs. Felfoghatatlan, hogy ezeket a dolgokat a véletlenre bízzuk – mondta Vulin.