2024. március 29., péntek
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Jobb feltételek a gondozott gyerekek számára

Igor Mirović tartományi kormányfő kedden látogatást tett a pancsovai Spomenak gyermekotthonban.

– Bejelentés nélkül kerestük fel az intézményt, hogy megnézzük, milyenek a felhasználók életkörülményei. Az otthon helyzete kielégítő, de szálláskapacitás sokkal jobb is lehetne. Terveink között szerepel az otthon körülményeinek javítása, valamint az alkalmazottak számának növelése – emelte ki a tartományi kormányfő.

Elmondása szerint az illetékes titkárság megállapítása szerint, az otthonban szakszerűen folyik a munka. Ennek ellenére további beruházást rendelt el a jobb feltételeket megteremtése érdekében.

A látogatás során megállapodtak abban, hogy a tartományi kormány támogatja a bentlakók augusztusi, tengerre történő utaztatását. 

Vladimir Stevanovski, a Spomenak gyermekotthon igazgatója elmondta, a köztársasági és a tartományi kormány támogatásának köszönhetően folyamatban van a mosdók, a vízellátás és a csatornázás felújítása, valamint az új bútorok beszerzése.

Az otthon 7 és 26 év közötti árva, illetve fogyatékkal élő gyermekeket és fiatalokat gondoz. Az intézmény 48 személy befogadására képes, de további szolgáltatásokat nyújt még sok gyermek számára. Az otthonon belül működik egy menedékház is, amely a rászoruló gyermekek és fiatalok rövid távú befogadására alkalmas. Az otthonnak jelenleg 20 lakója van, akiket 20 alkalmazott gondoz.