2024. április 23., kedd

Ford-T a Vigadó előtt

Szombaton tartják meg a 24. Nemzetközi Old Timer találkozót

Szombaton tartják meg a 24. Nemzetközi Old Timer találkozót városunkban, tudtuk meg tegnap a Városházán megtartott eseménybejelentő sajtótájékoztatón. Tomislav Vidaković, a Szabadkai Oldtimer Egyesület elnöke elmondta, hogy az idei találkozó különleges jelentőséggel bír, ugyanis az egyesület ebben az évben ünnepli alapításának 25. évfordulóját. Elmondta, hogy ez alatt az idő alatt alakult ki a régi járművek szerelmeseinek közössége Szabadkán. Hozzátette, hogy az alapításnál az egyesületnek tíz tagja volt, jelenleg pedig körülbelül ötven.
Az esemény programját Risto Radulović, az egyesület igazgatóbizottságának elnöke ismertette, aki arról adott tájékoztatást, hogy a korábbi évektől eltérően, a járványhelyzetre való tekintettel a rendezvény idén csak egy napos lesz. A nemzetközi találkozó 8 órakor veszi kezdetét. Ekkor kezdődik meg a résztvevők gyülekezője a Fasizmus áldozatainak terén, majd innen indulnak ki Palicsra, ahol a Vigadó előtt kiállítást tartanak. Az érdeklődők itt 9.30 és 12 óra között tekinthetik meg a régi, szebbnél szebb járműcsodákat. Palicsról a találkozó résztvevői Zobnaticára vonulnak, ahol 13 és 16 óra között a Miznah hotel előtt szintén kiállítják a járműveket.
Tomislav Vidaković a fentieket azzal egészítette ki, hogy eddig 86 jármű és 150 vendég részvételére számítanak, de hozzátette, hogy a jelentkezők száma óráról órára emelkedik. Kiemelte, hogy Magyarországról egy körülbelül százéves Ford-T modell is érkezik a találkozóra, amelyet Palicson is láthatnak majd az érdeklődők.