2024. március 29., péntek
COPA AMÉRICA

Brazília az első döntős

A házigazda brazil válogatott jutott be elsőként a 2021-es Copa América döntőjébe. A kontinenstorna rendezője hétfőn hajnalban minimális arányban, 1:0-ra nyert Peru ellen. Az elődöntőben végig a brazilok akarata érvényesült, de a találkozón csak Paquéta talált be. A Lyon középpályásának nem volt nehéz dolga, hiszen Neymar gyönyörű passzal segítette őt a gól előtt. A címvédő brazilok az Argentína–Kolumbia párharc győztesével játszanak.

Lovrencsics a Hajdukban

A magyar válogatott Lovrencsics Gergő a spliti Hajdukhoz igazolt. A klub honlapjának beszámolója szerint a 32 éves jobbhátvéd szerződése két évre szól, és mivel idén nyáron lejárt a megállapodása a Ferencvárosnál, a horvátok ingyen szerezték meg a játékjogát. A futballista Budafokon kezdte pályafutását, majd Pécsen, Pápán és a lengyel Lech Poznańban játszott, mielőtt az FTC-hez igazolt, amelynek a legutóbbi három évben csapatkapitánya volt. Pályafutása során csaknem négyszáz hivatalos mérkőzésen 43 gólt szerzett. A válogatottban 44 alkalommal lépett pályára.

Mindaugas Nikolicius, a Hajduk sportigazgatója úgy fogalmazott: Lovrencsics taktikailag érett, technikás játékos, nagyon jó fizikális és mentális tulajdonságokkal, ráadásul jobbhátvéd létére vérében van a támadófutball. „Örülök, hogy a Hajdukba igazolhattam, mert tudom, hogy ez a legkomolyabb hagyományokkal rendelkező klub Horvátországban. Könnyű volt meghoznom ezt a döntést, amikor kiderült, hogy egyeznek a céljaink” – nyilatkozta Lovrencsics.

Varga az Emírségekben

Varga Roland az egyesült arab emírségekbeli al-Ittihad Kalba labdarúgócsapatában folytatja pályafutását. A 31 éves válogatott szélső ügyeit intéző menedzseriroda közösségi oldalán jelentette be, hogy a felek két évre szóló megállapodást kötöttek egymással. A 22-szeres válogatott az előző szezont még a Ferencvárosban kezdte – ahol 2015 februárja óta szerepelt –, de kevés játéklehetőséghez jutott. Januárban aztán az MTK-hoz került, ahol gyorsan kulcsemberré vált. Az al-Ittihad Kalba – Dzsudzsák Balázs egykori csapata – az előző idényben a 8. helyen zárt a bajnokságban, 26 meccsen 39 pontot gyűjtött.