2024. március 19., kedd
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Októberre készül el az Ópáva és Torontálvásárhely közötti út

Igor Mirović tartományi kormányfő megtekintette az Ópáva (Opovo) és Torontálvásárhely (Debeljača) közötti út utolsó szakaszának építési munkálatait. A 12,6 kilométer hosszú szakasz a tervek szerint októberre készül el. A tartományi kormány 778,6 millió dinárral támogatta a projektumot.

– Szeretnénk fejleszteni Ópávát, valamint Bánátnak ezt a részét. A Vajdasági Nagybefektetési Igazgatóság révén befejezzük ezt a fontos projektet, amelyet még az előző kormány indított el. Célunk, hogy új befektetőket vonzzunk Ópáva, Antalfalva és Bánát területére – emelte ki Mirović.

A tartományi kormányfő ellátogatott Szekerényre (Sefkerin) is, ahol egy óvoda megépítését támogatja a tartományi kormány. Az új létesítmény elegendő helyet fog biztosítani az összes gyermek számára. A tartományi kormány költségvetéséből 42 millió dinárt különítettek el a projekt megvalósítására.

– Gondoskodnunk kell a legfiatalabbjainkról is. A tervek szerint augusztusban már megkezdődnek az építési munkálatok – hangsúlyozta Mirović.
Szekerénynek eddig nem volt óvodája, az új létesítmény pedig az ópávai Bambi óvodai intézményen belül fog működni.

– Ez a két projekt döntő fontosságú önkormányzatunk számára. Költségvetésünk rendkívül kicsi, de folyamatosan kapunk támogatást a köztársaságtól és a tartományi kormánytól. Az idén a tartománytól több mint 211 millió dinárt nyertünk – mondta Miloš Markov, Ópáva község elnöke.

A látogatáson részt vett Ognjen Bjelić tartományi energiaügyi, építőipari és közlekedési titkár, valamint Nedeljko Kovačević, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója.