2024. április 18., csütörtök

Kövér: Közös a munka, közös a siker

Szerbia és Magyarország hétfőn parlamentközi együttműködési megállapodást írt alá, s ez a két ország kormányzati együttműködését vetíti előre, amire várhatóan őszre kerül sor Budapesten, a hatodik kormányközi csúcstalálkozó keretében – jelentette ki még tegnap, szerbiai látogatásának első napján Kövér László, magyar Országgyűlés elnöke.

Kövér a terveknek megfelelően ma Újvidékre és Topolyára is ellátogatott, hamarosan pedig Szabadkára utazik. A magyar Országgyűlés elnöke reggel megtekintette az újvidéki Európa Kollégiumot, majd részt vett az ott megtartott tájékoztatón is. A kollégiumi tanácskozáson több Újvidéken működő, közösségi szempontból fontos intézmény is beszámolt jelenéről és jövőbeli terveiről. Az Európa Kollégiumban napilapunk, a Magyar Szó is bemutatta közelmúltbeli eredményeit Kövér Lászlónak, és természetesen ismertettük lapunk elképzeléseit is az újság nyomtatott és online változatával kapcsolatban is. Szintén beszámolót tartott a Forum Könyvkiadó Intézet is, amely a koronavírus-járvány okozta nehézségekről is szót ejtett.

Kövér László az újvidéki Európa Kollégium tanácskozásán (Fotó: Ótos András)

Kövér László az újvidéki Európa Kollégium tanácskozásán (Fotó: Ótos András)

Kövér László a tanácskozás után Topolyán a TSC labdarúgó-akadémiáját is megtekintette, ahol a szerb szuperligás együttes stadionja már az építkezés utolsó fázisába lépett. Kövér kiemelte, hogy „sikeresen építkező közösség a vajdasági magyar, ehhez a sikerhez kellettek a munkát végző dolgos emberek, a Vajdasági Magyar Szövetség, a magyar kormány is, közös a munka, mindannyiunk eredménye.” 

Megállapította a Topolyán adott nyilatkozatában, hogy az elmúlt másfél évet, a járványhelyzetet sikerült átvészelnie a magyar közönségnek, szerencsére nem látszanak a gazdasági nehézségek jelei.

Arról már korábban beszámoltunk, hogy Kövér László Aleksandar Vučićtyal is találkozott ma, hamarosan pedig Szabadkára utazik, ahol a Városháza előtt álló Bíró Károly szobrát, valamint a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kart is megtekinti.