2024. március 19., kedd

Fesztiválidény Újvidéken

Interfest tizennyolcadszor, EXIT 2.0-szor

A régió egyik ismertebb borfesztiválját a hétvégén tartották meg a Szabadság téren, sok ezren látogatták meg, akárcsak a korlátozások előtti időkben.

A járvány lecsengése után, vagy inkább a járványcsúcsok közötti, nyári szünetben kezd az élet lassan visszatérni a megszokott kerékvágásba, ezért az újvidéki önkormányzat úgy döntött, hogy zöld fényt ad a fesztiválidény kezdetének. Az idei Interfest rendezvényegyüttesben 80 bortermelő vett részt Szerbiából, Magyarországról, Horvátországból, Montenegróból, Szlovéniából és Bosznia- Hercegovinából. A gazdag borkínálaton kívül a látogatók pálinkákat, likőröket is megkóstolhattak. A gasztro előjelű fesztiválok egyre népszerűbbek a székvárosban. A borfesztiválként ismert rendezvényen sajtkülönlegességeket, kulent és süteményeket is árultak. Hasonló kínálat várta június utolsó hétvégéjén a Horgász-szigeten az NS market látogatóit, akárcsak a múlt pénteken a Halpiacon az Éjjeli bazár sok ezer vendégét.

Az EXIT fesztivált nem jellemzi ugyan a jó kaja, de a mai fiatalok körében kiválónak megítélt hangulat annál inkább. A rendezvény csütörtökön kezdődik, a színpadokat már felállították, a szervezők több tízezer látogatóra számítanak. Szabadtéri rendezvényről van szó, a kapukban azonban mégis kérnek valamiféle igazolást arról, hogy a látogató nem „vírusbomba”. A fotókat Ótos András kollégánk készítette a hétvégén.