2024. április 23., kedd
BÁCSKOSSUTHFALVA

Mindenkinek megvan a maga táncstílusa

Közel negyven fiatal vett részt idén a bácskossuthfalvi tánciskolában

Szabadtéren, a bácskossuthfalvi fürdő területén tartották meg a hagyományos tánciskola zárórendezvényét a hétvégén. A tánciskolába három településről, Pacsérról, Bácskossuthfalváról és Bajmokról huszonkét lány és tizenöt fiú jelentkezett az idén. A záróvizsga ezúttal elmaradt, és a vírushelyzetre való tekintettel egy bemutatót tartottak a táncosok. A jelenlevőket Huszák Endre, a tánciskola vezetője köszöntötte. Elmondta, hogy arra törekedtek, hogy a gyerekek azokat a táncokat sajátítsák el, amit a bálokban, lakodalmakban táncoltak. A vírushelyzetre való tekintettel idén rövidített intenzív tanfolyamon vehettek részt a jelentkezők, aminek a helyszínét a bácskossuthfalvi helyi közösség biztosította. A klasszikus táncok mellett néptáncot és csoporttáncokat is elsajátítottak.

– Mindenki a saját stílusában tanult meg táncolni, minden embernek más a mentalitása, és ez a táncokon is meglátszik. Azoknak az embereknek, akik komolyabban foglalkoznak a tánccal, természetes, hogy minél több táncot és táncstílust elsajátítanak. Ezek a fajta tánciskolák viszont elsősorban Vajdaságban működnek, és ezen a területen divatosak – mondta a tánciskola vezetője.

Kiemelte továbbá, hogy a Pacsér Művelődési Egyesület célja, hogy minden hagyományt, így a falusi tánciskolák hagyományát is ápolja, annak érdekében, hogy a generációk a későbbiekben is át tudják adni egymásnak a megszerzett tudást.