2024. március 28., csütörtök

Azonosították a nyugat-nílusi vírust Belgrádban

A várostisztítással megbízott közvállalat ökológiai és környezeti állapot javításával foglalkozó laboratóriuma a belgrádi szúnyogok elemzése során fedezte fel a nyugat-nílusi vírust.

A vállalat illetékesei arra kérik az embereket, hogy okvetlenül használjanak szúnyogsprayt, az ablakokra pedig tegyenek szúnyoghálót, így elkerülhetik az esti órákban a szúnyoginváziót.

A közvállalat igazgatója elmondta, hogy várható volt a vírus megjelenése. Arra kéri a polgárokat, hogy amennyiben egy szúnyogcsípést követően lázat, fejfájást, fáradságot és a mellkas területén megjelenő kiütéseket észlelnek magukon, azonnal jelentkezzenek a háziorvosuknál.

Emellett felszólítja a lakosokat, hogy ne akadályozzák a vállalat munkáját, és reméli, hogy a szúnyogirtás fontos ebben a helyzetben, megakadályozása a belgrádi polgárok egészségét veszélyezteti.

A megbízott szektor munkatársai a továbbiakban is fokozottan ellenőrzik Belgrád 24 helyszínét. Emellett felhívják a lakosok figyelmét, hogy amennyiben valahol intenzívebb a szúnyogok jelenléte, akkor minden munkanap 7-15 között jelenthetik a 0800-000-087-es telefonszámon, vagy a ekologija@gradskacistoca.rs e-mail címen.