2024. április 25., csütörtök

Az őrangyalok nem pihentek

A letört ág áldozatául esettek egyike a hátát, a másik pedig a lábát fájlalta

Vasárnap kora délután Szabadkán, a Raichle Ferenc park vasútállomás felőli sarkán az egyik platánfáról letört egy hatalmas, szinte kisebb faméretű ág, majd rázuhant az alatta parkoló két gépkocsira, illetve az azok mellett ácsorgó három személyre. Egyikük, egy férfi, nem sérült meg, elmondása szerint neki csupán a fejebúbját és vállát suhintották a kisebb ágak, valamint a levelek, ám a két nő egyike a hátát fájlalta, a másik pedig a lábát. Egyikük segítség nélkül nem is tudott járni. A mentősök gyorsan megérkeztek a helyszínre és megkezdték a két nő ellátását.

A pórul járt férfi lapunk újságírójának elmondta, hogy családjával éppen Bécsbe indult vissza, rokonaiktól búcsúzkodtak a parkolóban. Szavait nem válogatva, meglehetősen indulatosan szidta a várost és az illetékeseket, mondván, hogy csak azért nem perel, mert Bécsben él. A gépkocsikban keletkezett kárt egyelőre nem tudták felmérni az érintettek.

Az incidens helyszínére siető és segítségüket felkínáló polgárok egyike elmondta, hogy szintén tegnap állítólag a Sétaerdőben is leszakadt egy hatalmas ág, értesülései szerint ott senki nem sérült meg. Nem ez az első alkalom, hogy főleg a késő tavaszi és a kora nyári időszakban, viharok ideje alatt, vagy azt követően, Szabadkán, illetve Palicson nagyobb méretű ágak törnek le a fákról.