2024. április 19., péntek

Vučević: Az Exit bármelyik esküvőnél biztonságosabb

A város készen áll az Exitre, mi pedig minden szükséges intézkedést megteszünk, hogy a legjobb körülmények között folyjon le – nyilatkozta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere a Vajdasági RTV-nek.

Hozzátette, hogy ez már nem az első fesztivál Szerbában, hiszen két héttel ezelőtt megtartották a kragujevaci Arsenal fesztivált is, ahol 15.000 ember volt jelen. Rámutatott, hogy az Exitre napi 30-40 ezer embert várnak.

– Senki sem léphet be a fesztivál területére, amennyiben nem történt meg a teljes immunizációja, vagy nincs gyorstesztje, amit az előre kijelölt helyen végeznek el. A tesztelésnél az egyik kulcsfontosságú hely az Újvidéki vásár – magyarázta Vučević.

Miloš Vučević a Vajdasági RTV műsorában (Fotó: Instagram/Vajdasági RTV)

Miloš Vučević a Vajdasági RTV műsorában (Fotó: Instagram/Vajdasági RTV)

A polgármester úgy véli: a fesztivál biztonságosabb bármelyik szerbiai lakodalomnál, hiszen ott mindössze pár száz ember van, azonban nem nézik, hogy beoltatták-e magukat vagy sem, vagy átestek-e már a betegségen. Ellentétben az Exittel, ahol az immunizációt vagy az elmúlt fertőzöttséget igazoló dokumentum kötelező.

– Jó, hogy sikerült megtartani a fesztivált, még ha ilyen feltételek mellett is, mert azt közvetítjük, hogy újraindult az élet. Hosszú idő után megint teltházasak a szállodáink. Emellett a taxis vállalatok és a vendéglátó helyek is bevételhez jutnak – mondta.

Vučević kiemelte, hogy Újvidéken jelenleg 30 aktív fertőzöttet tartanak számon, azonban volt olyan is, hogy néhány napig nem is jegyeztek új fertőzöttet. Hozzátette, hogy a lakosság 52,4 százaléka már beoltatta magát.

– Ez egy jó eredmény, az viszont nem, hogy a lazításokkal együtt a vakcináció iránti érdeklődés is esett. Akik nem oltatták be magukat, azt gondolják, hogy nyertek. Azonban hamarosan itt az ősz, és a nem beoltottak jobban ki lesznek téve a fertőzéseknek – véli Vučević.