2024. április 19., péntek
EB-HÍREK

Törölték a cseh szurkolók bakui járatát

Törölték a cseh szurkolók bakui járatát, így tartani lehet attól, hogy a dánok elleni mai (szombat) Eb-negyeddöntőt nélkülük rendezik meg. Nincs közvetlen járat Prága és Baku között, ezért a nemzeti csapat szurkolói klubja charterjárat bérlését tervezte, amit most töröltek. Eredetileg közel 300-an jelentkeztek, ám Azerbajdzsánban szigorú koronavírus-szabályok vannak érvényben, így például az onnan hazautazókra karantén vár. A cseh–dán negyeddöntő szombaton közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik.

Vége Beszjegyin tornájának

Artem Beszjegyin számára véget ért az Eb. Az ukrán labdarúgó kedden, a Svédország ellen hosszabbítást követően 2:1-re megnyert glasgow-i nyolcaddöntőben szenvedett ijesztő sérülést. Beszjegyin a 91. percben lépett pályára, de tíz perccel később már őt is le kellett cserélni. A durván az ukrán játékos térdére talpaló Marcus Danielsont kiállították az esetnél. Olekszandr Sovkovszkij, az ukrán válogatott másodedzője közösségi oldalán adott tájékoztatást a sérült játékosról. Eszerint Beszjegyin kénytelen volt elhagyni a csapatot, és orvosi vizsgálatokra visszatérni Kijevbe. A Dinamo (K) 25 éves csatára mindhárom meccsén csereként lépett pályára az Eb-n, és összesen 36 percet játszott. Ukrajna az Eb ma (szombat) esti negyeddöntőjében Angliával találkozik Rómában.

Marad a baszkoknál a svédek csatára

A Real Sociedad szerződést hosszabbított az Eb-n a nyolcaddöntőig jutott svéd válogatott alapemberével, Alexander Isakkal. A baszk klub csütörtöki bejelentése alapján a 2025/26-os idény végéig toldotta meg a kontraktusát, amelyet Stockholmban írt alá. A 21 éves csatár a skandinávok mind a négy mérkőzésén kezdőként lépett pályára a kontinensviadalon, 324 percet játszott, és egy gólpasszt osztott ki. Isak 2019-ben a dortmundi Borussiától érkezett a Sociedadhoz, első évében a hatodik, míg legutóbb az El-csoportkörös szereplést érő ötödik helyen zárt az együttessel, amelyet az elmúlt szezonban 17 góllal segített.