2024. április 25., csütörtök
OLIMPIAI SELEJTEZŐ TORNA

A Sasok ma a karibiakkal

A Dominikai Köztársaság szerezte meg Szerbia mögött a második helyet a belgrádi olimpiai selejtező torna A csoportjában, miután közel 30 ponttal verte a Fülöp-szigeteket. A másik trióban Szenegál Covid miatti visszalépése okán csak az Olaszország–Puerto Rico meccset játszották le. Itt az európai gárda nyert, így az elődöntőben ők mennek a dominikaiaknak, míg Puerto Rico lesz Igor Kokoškov legénységének ellenfele ma 16 órától. Ha nyerne, Szerbiának már csak a vasárnapi döntőn kéne diadalmaskodnia a tokiói kvótához.

Eredmények, 3. forduló, Belgrád, A csoport: Fülöp-szigetek–Dominikai Köztársaság 67:94. B csoport: Olaszország–Puerto Rico 90:83. Az elődöntőben: Szerbia–Puerto Rico, Olaszország–Dominikai Köztársaság. Victoria, A csoport: Kína–Görögország 80:105. B csoport: Csehország–Uruguay 80:79. Az elődöntőben: Kanada–Csehország, Törökország–Görögország. Split, A csoport: Oroszország–Németország 67:69. B csoport: Horvátország–Tunézia 75:70. Az elődöntőben: Németország–Horvátország, Brazília–Mexikó. Kaunas, A csoport: Dél-Korea–Litvánia 57:96. B csoport: Szlovénia–Lengyelország 112:77. Az elődöntőben: Litvánia–Lengyelország, Szlovénia–Venezuela.

NBA

Kevés volt Bogdan playoffcsúcsa

Furcsa módon számít igazságosnak a Milwaukee és az Atlanta keleti főcsoportdöntője az NBA-ben, hiszen előbbinél Giannis Antetokounmpo, utóbbinál Trae Young nem léphetett pályára sérülés miatt a széria ötödik meccsén. A két szupersztár nélküli találkozót 36:22-es első negyednek köszönhetően a Bucks húzta be, így egyetlen lépésre került a nagydöntőtől. A Hawksnál Bogdan Bogdanović 7 triplával és 28 ponttal egyaránt új playoffcsúcsot jegyzett, de a házigazda kezdőjéből négyen is nagy napot fogtak ki, ami túl nagy kihívás volt az Atlanta számára.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Milwaukee–Atlanta 123:112 (a sorozatban 3:2).