2024. április 23., kedd

Felmelegedés, csütörtöktől visszaköszön a kánikula

Nagyrészt napos időnk lesz gomolyfelhőkkel, amelyekből általában nem kell csapadékra számítanunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható. Késő estére 18 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Igazi nyári hangulatért messzire, a déli országokba kell utaznunk – írja az MTI –, arrafelé a kevés felhő mellett 30 fok fölé, sőt, Spanyol- és Görögország déli részein 36, 38 fok közelébe melegszik fel a levegő. A kontinens belsejében ezzel szemben az átlagosnál jóval hűvösebb idő uralkodik. Egy magassági hidegörvény miatt Lengyelországtól Romániáig, egy okklúziós front miatt pedig a Brit-szigeteken, Franciaországban és a Benelux államokban fordul elő csapadék. Hazánkban a következő másfél nap során melegszik kissé a levegő, de északkeleti tájainkra a hidegörvény továbbra is hatással lesz.
A jövő hét első két napján változékony lesz az időjárás, helyenként eső, zápor, zivatar is előfordulhat 32 fokos maximális napi hőmérséklettel. Szerdától újabb felmelegedés következik, csütörtökön és pénteken forróságra kell számítani, a hőmérő higanyszála akár a 39 fokot is elérheti.