2024. április 25., csütörtök

A zombori strandon még építkeznek

A trópusi hőség könnyebben elviselhető nyakig vízbe merülve, majd a lombok hűvöse alatt. A zomboriaknak erre két lehetőségük van, vagyis csupán egy. A szabadtéri medencék alaposan felkészültek a strandidényre, viszont a csatornaparti strand (ugyanaz az üzemeltetőjük) nem büszkélkedhet vendégváró újításokkal. Az új öltözőket és illemhelyeket ugyanis még javában építik, noha június 10-én már át kellett volna őket adni. Az építési területet beborítja a széthányt építőanyag, amit ugyan egy műanyag hálóval körbekerítettek, de a kíváncsi gyerekek tudni szeretnék, hogy mi van a kerítésen túl, így számukra nem akadály a műanyag háló.

A fölállított fagylaltos hűtők egytől egyig le vannak lakatolva. A fagyasztott nyalánkságra ácsingózó apróságoknak a szülő legfeljebb azt mondhatja, hogy a fagyasztóládák elromlottak, noha a valóság az, hogy senki se akar fagylaltot árusítani a strandon, a fagylaltgyár nem talál elárusítókat. Ugyanez a helyzet a gyorsbüfékkel, ahol pizzát, lángost, szendvicset kellene árusítani, de egyik ilyen bódé sem üzemel. A strand üzemeltetőjének nyilvános felhívására senki sem jelentkezett, hogy bérbe venné valamelyik gyorskajáldát.

A strand területén működik egy kocsma, ott esetleg akad néhány zacskó burgonyaszirom, vagy kukorica alapú snack, a népszerű szmoki.
Végül tehát, ha valaki az egykor méltán népszerű strandon szeretne felfrissülni, már odahaza húzzon fürdőruhát, csomagoljon szendvicset, hűtőtáskába jégkrémet, és egy mobil WC is jól jönne a strandpakkba.