2024. április 25., csütörtök

Gyógyuljon és frissüljön fel!

Várja a látogatókat a pacséri termálfürdő

A rózsaszínű pacséri termálvíz a tavalyi év folyamán külön figyelmet kapott a szerbiai sajtóban, egyedi színe és gyógyhatása miatt. A különlegességét az adja, hogy tartalmaz nátriumot, jódot, szulfátot, brómot és egyéb hasznos ásványi anyagokat. A fürdő a legnépszerűbb a nyugdíjasok és a kisgyerekes családok körében, hiszen a gyerekek számára ideális a folyamatosan mélyülő víz – mondta el lapunknak Szabolcski Szabolcs, a pacséri helyi közösség tanácselnöke.

– A gyógyfürdő tavaly nagy megpróbáltatás elé volt állítva, hiszen a járvány egyik nagyobb áldozata a turisztikai szektor volt. A nyári idényben csökkentett kapacitással tudtunk csak működni, hatszáz főre kellett, hogy korlátozzuk a vendégek számát. A határlezárások nyomán viszont a belföldi turizmus felélénkült, és sokkal nagyobb érdeklődés mutatkozott a fürdő iránt a belföldi turisták körében. Sok vendég érkezett a fővárosból és környékéről, ez a bevétel pedig nagyjából elég volt a fürdő működési költségeire, hogy az idei év kezdetéig zökkenőmentes legyen. Tavaly tapasztaltuk, hogy kevésnek bizonyult az árnyékoló fólia, ezért az idén már megnöveltük, ahogy a napozóágyak számát is, valamint új, műanyag öltözőket is kihelyeztünk. Ha ebben az évben jó évet zár a fürdő, akkor jövőre nagyobb fejlesztést is meg tudunk valósítani. Az mindenképpen előny, hogy egész évben el lehet hozzánk látogatni, a fedett résznek köszönhetően, ami télen is vonzó a víz jótékony hatása miatt. Jó az ízületi fájdalmakra, a bőrbetegségekre és a légúti panaszokra is. Persze a téli és a nyári időszak nem feltétlenül hasonlítható össze, hiszen a benti terület befogadóképessége jóval kisebb, mint a kintié, de ez a terület elég arra, hogy a téli időszak költségeit fedezze – mondta a tanácselnök.

A fürdő jelenleg teljes kapacitással üzemel, hiszen a nyár folyamán sokan látogatják. Szabolcski kifejtette, hogy a jövőbeni tervek közt szerepel, hogy még egy kutat fúrjanak, annak érdekében, hogy ha az első kúttal történne valami, továbbra is zavartalanul működhessen a fürdő. Emellett a fedett részt is szeretnék bővíteni, hogy a tél folyamán is több látogató elférjen. Az álom egy rehabilitációs központ létrehozása, ahol élménymedence és sószoba is lenne, valamint gyógyfürdőkre jellemző helyiségek, de ennek megvalósulása több évbe is beletelhet.

A fürdő mindennap délelőtt tíz és este nyolc óra között várja a látogatókat. A belépő a felnőtteknek 400, a gyerekeknek 200 dinár. Este hat órától pedig féláron lehet fürdőzni. A helyiek továbbra is kedvezményesen fürdőzhetnek.