2024. április 19., péntek
ÓBECSE

Programok a radarállomásnál

Családi nap

A Sólyom Hagyományőrző Egyesület szervezésében július 17-én családi napot tartanak a radarállomásnál lévő lóversenypályán; 10 és 12 óra között a gyermekeknek kézműves foglalkozásokat és egyéb programokat (gyöngyfűzést, nemezelést, fafaragást, íjászkodást, ügyességi játékokat, lovaglást, agyagozást) tartnak, majd délben Érdekességek, ami nincs a történelemkönyvekben címmel lesz egy izgalmasnak ígérkező előadás.

Ugyancsak délben kezdődik és 17 óráig tart a főzőverseny, majd 18 órai kezdettel a Tisza gyöngye – A Rohonczy család története című lovas színházi előadás lesz műsoron. Vendégszerepel Verebes Judit, a zentai Kamaraszínház színművésze. A programokat egész napos kézműves kirakodóvásár kíséri.
A főzőversenyre a 063/8327-024-es telefonszámon lehet benevezni, a nevezési díj 3000 dinár, ezért cserébe a csapatok 3 kilogramm marhahúst, hagymát és kötényt kapnak. A tüzelés csak gázrózsával lehetséges. A benevezési határidő július 13.

Lóverseny

Az óbecsei Tisza Mente Lovasklub, fennállásának 75. évfordulója alkalmából július 25-én a radarállomásnál lóversenyt szervez. A galopp- és ügetőversenyek mellett a legfiatalabb klubtagok egy különleges lovas koreográfiát is bemutatnak, a közönség pedig fiákeres kocsikázáson vehet részt.

A 7 és 15 év közötti gyerekeknek kerékpárversenyt szerveznek. Annak, aki elsőként ér célba, egy bicikli lesz a jutalma, a többiek pedig érmet kapnak. A kerékpárversenyre július 20-áig lehet jelentkezni a 064/949-04-46-os telefonszámon.