2024. április 25., csütörtök

Resócki Rolland Pro Urbe díjban részesült a néptánckutatásért

Adán átadták a díjazottaknak a községi képviselő-testület nyilvános elismeréseit és a polgármesteri köszönőleveleket

Ada község napja alkalmából pénteken díszülést tartott a községi képviselő-testület a községházán, ahol Tóbiás József képviselő-testületi elnök és Bilicki Zoltán polgármester átadta a kitüntetetteknek a 2021-es községi elismeréseket és a polgármesteri köszönőleveleket. A díszülésen a képviselő-testület tagjai mellett részt vettek a helyi önkormányzat, a községi közintézmények és a közvállalatok, az állami szervek és az egyházak képviselői, illetve a helybeli köztársasági, tartományi képviselők és az MNT tisztségviselője, valamint Suhajda Antal, Akasztó magyarországi testvértelepülés polgármestere és dr. Batbayar Zeneemyadar Mongólia magyarországi és szerbiai nagykövete.

Az adai képviselő-testület díszülésélt Tóbiás József, a testület elnöke nyitotta meg és mondott ünnepi köszöntőt: – Ezen a napon mindig emlékezünk, visszatekintünk néhány pillanatra a történelemben, megemlékezünk városunk nagyjairól, történelmi fordulópontokról, amelyek meghatározták községünk fejlődését. Kitüntetjük azokat a polgárokat, akik az elmúlt időszakban különböző területeken kiváló eredményeket értek le, és végül, de nem utolsó sorban, fontosnak tartom polgáraink bevonását az Ada-napi ünnepségsorozatba – közölte Tóbiás József.

Resócki Rolland átveszi a községi díjat (Fotó: Foto Video Studio Dobai/Csincsik Zsolt)

A képviselő-testület Ada község napja, július 2-a alkalmából három díjat adományozott három helybeli személynek, akik tevékenységükkel hozzájárultak Ada község fejlődéséhez és fejlesztéséhez. A legrangosabb Ada község Pro Urbe díjában részesült munkásságáért Resócki Rolland adai koreográfus és néptáncoktató.

A fiatalok alkotótevékenységének elismeréseként az idén Ada község Iuventus Pro Urbe díjában két moholi végzős középiskolás diák részesült: Isidora Živković és Mészáros Benedek.

Ada község napja alkalmából Bilicki Zoltán polgármester köszönőlevelet adományozott egy sportklubnak, három helyibeli lakosnak, valamint négy állami intézménynek és két szervezetnek, amelyek az elmúlt időszakban tevékenységükkel példát mutattak a közösségnek.

Az Adai Asztalitenisz klub köszönőlevélben részesült 50 éves fennállásának alkalmából. Köszönőlevelet vett át dr. Bakos Szabadi Magdolna adai nyugalmazott doktornő. Az idén elhunyt Joó Róbert, az adai lovassport egykori kiválósága szintén köszönőlevében részesült, az elismerést fia, Joó Tamás vette át. A moholi származású Könyves Norbert magyar válogatott labdarúgó a labdarúgásban elért kimagasló eredményeiért kapott köszönőlevelet. Végezetül a koronavírus járvány idején végzett elkötelezett és lelkiismeretes munkáért és példaértékű helytállásért köszönőlevélben részesült az Adai Egészségház, Ada község szociális-gondozói központja, az adai tűzoltóság és rendőrség, valamint a Vöröskereszt adai szervezete és a helyi Duga civil szervezet.

A díjazottak az önkormányzat vezetőivel (Fotó: Foto Video Studio Dobai/Csincsik Zsolt)

A díjazottak az önkormányzat vezetőivel (Fotó: Foto Video Studio Dobai/Csincsik Zsolt)