2024. április 26., péntek

Erős csoportba került a Veszprém a BL-ben

Kisorsolták a női és férfi kézilabda BL következő szezonjának csoportbeosztásait. A nőknél a magyar bajnok Ferencváros és a Győr is kiegyensúlyozott csoportba került, míg a férfiaknál a Veszprém az irgalmatlanul erős B csoportba került a címvédő Barcelonával, a PSG-vel, a német Flensburggal, és rettentően erősnek ígérkező lengyel Kielcével.

A magyar színeket a nőknél és a férfiaknál is két-két csapat képviselte: előbbieknél a bajnok Ferencváros és az ötszörös BL-győztes Győr alanyi jogon került a főtáblára, míg utóbbiaknál a bajnok Szeged kapta meg ezt a jogot, a kétszeres BL-ezüstérmes és ötszörös Final Four-szereplő Veszprém szabadkártyával lehet ott a mezőnyben.

A Ferencváros magyar bajnokként az első kalapba került az előző budapesti négyes döntő három résztvevőjével, a címvédő Vipersszel, az orosz CSZKA Moszkvával és a Bresttel. A győriek a harmadik kalapból várták a sorsolást, és az az egy dolog volt biztos, hogy a Fradival nem kerül egy csoportba.

A férfiaknál hasonló volt a helyzet: három Final Four-szereplő mellé bekerült a Szeged az első kalapba, míg a Veszprém ezúttal a harmadik kalapból várhatta a sorsolást.

A nőknél és a férfiaknál is két nyolcas csoportba sorsolták a csapatokat, kalaponként két-két csapat került a csoportokba. A csoportok győztese automatikusan a negyeddöntőbe jut, míg a 2-6. helyezettek keresztbe játszanak egymással a fennmaradó helyekért.

Nők, A csoport: Brest (francia), Ferencváros, Budućnoszt (montenegrói), CSM (román), Borussia (D) (német), Rosztov-Don (orosz), Esbjerg (norvég), Podravka Vegeta (horvát). B csoport: CSZKA (orosz), Kristiansand (norvág), Ljubljana (szlovén), Odense (dán), Győr, Metz (francia), Kastamonu (török), Sävehof (svéd).

Férfiak, A csoport: Pick Szeged, Kiel (német), Vardar (macedón), Aalborg (dán), Breszt (fehérorosz), Montpellier (francia), Dinamo (Z) (horvát), Elverum (norvég). B csoport: PSG (francia), Barcelona (spanyol), Porto (portugál), Kielce (lengyel), Flensburg (német), Veszprém, Dinamo (B)(román), Motor Zaporizsje (ukrán).