2024. április 26., péntek

Leleplezték Diana hercegné szobrát – VIDEÓ

A brit hercegi testvérpár, Vilmos és Harry együtt leplezte le édesanyjuk szobrát a Kensington-palota Sunken kertjébe, és együtt adóztak édesanyjuk emléke előtt, az Ian Rank-Broadley által megálmodott emlékműnél. 

Diana walesi hercegnő idén július elsején lett volna 60 éves. A szobor célja, hogy tükrözze Diana walesi hercegné emberekre gyakorolt hatását, energiáját, eleganciáját és együttérző képességét, és az életének utolsó éveiben megtalált magabiztosságát hivatott visszaadni, amikor megtalálta életcélját a humanitárius munkában.

Már csaknem 24 év telt a tragikus párizsi autóbaleset óta, melyben a szívek királynőjeként is emlegetett hercegné életét vesztette, alig 36 évesen.

Az arisztokrata felmenőkkel rendelkező Diana Spencer 1981-ben ment hozzá a brit trónörökös Károly herceghez. Fiaik, Vilmos és Harry herceg hangos nézeteltéréseik ellenére abban egyetértenek, hogy a mai napig nagyon büszkék édesanyjukra.

Dianát gyermekek körében ábrázolta a művész, mely kiválóan közvetíti együttérző személyiségét. A szobor talpazatába a hercegné nevét és a szobor felállításának dátumát vésték, az előtte elhelyezett plaketten pedig Albert Schweitzer The Measure of A Man című verse olvasható, melyet Diana halálának 20. évfordulóján szavaltak el 2017-ben – írja a Telegraph cikke.