2024. április 25., csütörtök
TARTOMÁNYI KORMÁNY

Nincs szabálytalanság a vajdasági gyermekotthonokban

A tartományi kormány folyamatosan karbantartja az általa alapított gyermek- és ifjúsági otthonokat. Eddig nem észleltek szabálytalanságot ezen intézmények munkájában, és a felhasználók elhanyagolásáról sem szereztek tudomást.

Az elmúlt négy évben a tartományi kormány 260,7 millió dinárt különített el az intézmények színvonalának növelésére, javítva ezáltal az alkalmazottak és a felhasználók életminőségét. A tartományi költségvetésből újabb 70 millió dinárt különítettek el.

Az intézmények élet- és munkakörülményeinek javítására irányuló beruházások jelentősek. A tartományi kormány rendszeresen ellenőrzi az intézményeket.

– Bár az ellenőrzési jelentések pozitívak, több intézmény esetében további ellenőrzést rendeltem el. A tartományi kormány teljes mértékben elérhető a polgárok és a nem kormányzati szervezetek számára. Folytatjuk a legkiszolgáltatottabb csoportok támogatását és a feltételek folyamatos javítását annak érdekében, hogy mindenkinek egyenlő esélyeket teremtsünk – mondta Igor Mirović tartományi kormányfő, aki kiemelte, hogy a következő hetekben előzetes bejelentés nélkül látogatást tesz az összes gyermek- és ifjúsági otthonba, hogy személyesen is meggyőződjön az adott intézmény helyzetéről. Körútja során meglátogatja a kamanci (kamenicai) Dr. Milorad Pavlović gyermekotthont, a veterniki otthont, a pančovai Spomenak szülői gondozás nélküli gyermekek és fiatalok otthonát, a fehértemplomi Vera Radijović és a szabadkai Miroslav Antić Mika gyermek- és Ifjúsági otthont és a szintén szabadkai Kolevkát, a fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek otthonát.