2024. április 23., kedd

Az év egyik legforgalmasabb hétvégéje közeleg

A környező országok felé vezető határátkelőkön jelenleg nincsenek nagyobb fennakadások – jelentette a Szerbiai Autó–Motoros Szövetség, írja a B92 hírportál.

Tájékoztatásuk szerint viszont már holnap és holnapután nagy torlódások várhatóak a hétvége miatt, különösen a reggeli órákban. Fokozott intenzitású forgalmat várnak Montenegró felé, valamint a Magyarországból és Horvátországból Bulgária és Észak-Macedónia felé vezető autópályákon is.

A gépkocsik tekintetében Horgoson Magyarország felé a várakozás változó lehet, viszont 30 és 60 perc között mozog. A Szerbiába való belépésre szintén Horgoson mintegy 30 percet kell várniuk a polgároknak. Csak ezen a határátkelőn, ahol hat belépő sáv van, ma éjféltől reggelig Szerbiába mintegy nyolcezer utas és kétezer gépkocsi lépett be.

A tájékoztatás szerint főként átutazó turistákról van szó, vagyis török, bolgár és észak-macedón állampolgárokról, akik külföldről hazájukba igyekeznek vissza. Mellettük hazai állampolgárok is érkeztek, akik az ideiglenes munkájukból tértek haza.

A Szerbia Útjai Közvállalat tájékoztatása szerint az év egyik legforgalmasabb hétvégéje következik.

– Fokoztuk a munkát a fizetőkapuknál, valamint  minden megfizettető állomás 24 órán keresztül dolgozik megállás nélkül – áll a közvállalat közleményében.

Azt tanácsolják az utasoknak, hogy a hosszabb útra kipihenten és reggel induljanak el, amikor a hőmérséklet alacsonyabb és kedvezőbb az utazásra. Figyelmet kell szentelni a munkálatokra és az úton lévő körülményekhez kell igazítani a sebességet, valamint tiszteletben kell tartani a sebességkorlátozást is.