2024. április 19., péntek

Jelesre vizsgáztak a nyolcadikosok

A zentai iskolaigazgatók értékelték a kisérettségi eredményeit

Zenta községben közel 220 nyolcadikos fejezte be az általános iskolai tanulmányait. Az iskolaigazgatók sajtótájékoztatón értékelték a kisérettségin elért eredményeket.
Petrás Teodóra, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy összesen 36, köztük 9 felnőttképzésben részt vevő tanuló kisérettségizett náluk, és 33-an sikeresen teljesítették azt. Hozzátette, hogy szeptembertől a tornyosi intézményben 10, Keviben 7 és Bogarason 2 elsős kezdi meg az iskolát.
A zentai Stevan Sremac Általános Iskola igazgatója elégedett az intézmény kisérettségi eredményeivel. Branislava Ilijin elmondta, hogy összesen 45 nyolcadikos tette le a záróvizsgát, szeptembertől pedig 17 szerb és 40 magyar ajkú kisdiák ül be az iskolapadba.

Az általános iskolák igazgatói Juhász Attilával

Az általános iskolák igazgatói Juhász Attilával

A zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában összesen 79-en tették le a záróvizsgát: a városban 44 magyar, 11 szerb és 11 felnőttképzésben részt vevő diák, míg a felsőhegyi kihelyezett tagozaton további 13 magyar ajkú tanuló. Gordán Kolos, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a következő tanévre a zentai iskolába 7 szerb és 30 magyar, míg a felsőhegyibe további 16 elsőst írattak be.
Tandari Ferenc, a helyi Thurzó Lajos Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy az intézmény nyolcadikosai közepes eredménnyel zárták a tanulmányaikat. Összesen 50 diák tett záróvizsgát: 44-en a normál, 6-an a sajátos nevelési igényű tagozaton. Szeptembertől 49 elsőst várnak majd, akik közül 45-en a normál, míg 4-en a sajátos nevelést igénylő osztályban kezdik meg az általános iskolai tanulmányaikat.

A sajtótájékoztatón jelen volt Juhász Attila, Zenta község oktatással és művelődéssel megbízott tagja is, aki elmondta, hogy a községbeli diákok összességében jeles eredménnyel búcsúznak az általános iskolától. Emellett továbbította a középiskolai igazgatók kérését, akik felhívták a tanulók és a szülők figyelmét arra, hogy július 12-én és 13-án személyesen is adják át az iratkozáshoz szükséges dokumentumokat.