2024. április 19., péntek

Kiosztották a Mi hősünk kártyákat

Kiosztották a Mi hősünk kártyákat

A Covid-rendszerben dolgozók és önkéntesek számára az egészségügyi minisztérium és a szerb kormány által elindított A mi hőseinkért kedvezményprogram keretében a magyarkanizsai egészségház dolgozói közül 68-an kapták meg a Mi hősünk kártyát, amit a tegnap Fejsztámer Róbert polgármester adott át számukra.
A kártyatulajdonosok bizonyos mértékű kedvezményeket igényelhetnek egyes árucikkek vásárlása során, ugyanakkor elsőbbséget élveznek az állami hivatalokban, a közvállalatokban, illetve a szociális intézményekben történő ügyintézések alkalmával. A kormány főtitkársága, a Szerb Nemzeti Bank és a Kereskedelmi Kamara együttműködése és az ENSZ Fejlesztési Programjának a támogatása által több mint 50 cég vesz részt az akcióban azzal, hogy kedvezményeket és különféle szolgáltatásokat biztosítanak a kártyatulajdonosoknak.

– Ez egy elismerés azon dolgozóink számára, akik részt vettek a Covid-19-járvány legyőzésében, és ápolták, ellátták a fertőzött betegeket – magyarázta Gyólay Karolina, az egészségház igazgatónője, s hozzáfűzte, hogy 126 alkalmazottjuk közül 68-an kapták meg ezeket a kártyákat. Az igazgatónő arról is tájékoztatott, hogy a magyarkanizsai község területén tíz alatt van a koronavírusban megfertőződöttek száma, így a Covid-rendelőjük egy orvossal és egy nővérrel működik, egy hónappal ezelőtt még három orvos és hat nővér látta el a fertőzötteket. Gyólay a magyarkanizsai önkormányzatnak is köszönetet mondott azért, hogy a legnehezebb időszakban felszereléssel és morálisan is támogatták az egészségházat, ahogyan a Vöröskereszt önkéntesei is az egészségház segítségére siettek. Magyarkanizsán az átoltottság több mint negyvenszázalékos, már szinte mindenki felvette a második védőoltást is, azokról a polgárokról azonban nem tudnak semmit, akik más helységben oltatták be magukat, de amennyiben ezeket is hozzáadják a helyben beoltottak számához, akkor a 45 százalékot is elérheti a védőoltást felvevők aránya.

Dr. Balázs Eleonóra fül-orr-gége orvos szerint nagyon fárasztó volt számukra a koronavírus elleni küzdelem, különösen a legutóbbi hónapokban. Hangsúlyozta, hogy az összes munkafeltétel adott volt számukra, és védőfelszerelésben dolgoztak, de akkor is nagyon nehéz időszak volt.
Fejsztámer Róbert az összejövetelen kiemelte, hogy az egészségház alkalmazottai sikeresen küzdöttek a fertőzés ellen, s a dolgozóknak megköszönte, hogy erőn felül, túlórázva mindent megtettek a község polgáraiért. Hangsúlyozta, hogy habár a statisztikai adatok alapján az átoltottság tekintetében minden rendben van, a vírusveszély még nem múlt el, és arra kéri a polgárokat, hogy aki még nem tette meg, vegye fel a védőoltást.
– Bízok abban, hogy ősszel, amikor újra megjelennek a náthához hasonló megbetegedések, a község területén nem lesz újabb hullám, és az itt élő lakosok annyira ellenállóak lesznek, hogy nem kell újabb bezárásokkal, korlátozásokkal szembesülnünk – jegyezte meg végül a polgármester.