2024. március 29., péntek
OLIMPIAI SELEJTEZŐ TORNÁK

Bobanék a végén döntötték el

Bár az eredményre tekintve úgy tűnhet, simán, valójában a vártnál lényegesen nehezebben gyűrte le Szerbia a Dominikai Köztársaságot a belgrádi olimpiai selejtező torna A csoportjának 1. fordulójában. Igor Kokoškov játékosai úgy kezdtek, ahogy kell, egy gyors tempójú negyed végén 31:23-mal mentek. A második felvonásban azonban a szerb tripla leblokkolt (0/5), míg a dominikaiak összekapták magukat, akik így egállal (47:47) fordultak. A harmadik periódus mindkét oldalon inkább kisebb futásokat hozott, a felek minimális szerb előnnyel (67:66) vágtak neki az utolsó negyednek. Ekkor aztán más fokozatba kapcsolt a Sasok védekezése, amely mindössze 10 pontot engedélyezett a riválisnak, míg a túloldalon a két- és hárompontosok behullása mellett a büntetővonalra is időről időre odaértek a szerbek, akik végül 94:76-os sikert arattak. Részükről négyen jutottak két számjegyű ponttermésig, Boban Marjanović 18, Filip Petrušev 17, Vasilije Micić 16, Nemanja Bjelica 12 pontot írt be.

Eredmények, 1. forduló, Belgrád, A csoport: Dominikai Köztársaság–Szerbia 76:94. B csoport: Puerto Rico–Szenegál 10:0 (k. n.). Victoria, A csoport: Görögország–Kanada 91:97. B csoport: Uruguay–Törökország 86:95. Split, A csoport: Németország–Mexikó 82:76. B csoport: Tunézia–Brazília 57:83. Kaunas, A csoport: Litvánia–Venezuela 76:65. B csoport: Lengyelország–Angola 83:64.

NBA

Bogdan végre belejött

Úgy tűnik, végleg maga mögött hagyta hetek óta húzott térdsérülését Bogdan Bogdanović, az Atlanta klasszisa, aki tegnap hajnalban oroszlánrészt vállalt abban, hogy a Hawks az NBA keleti főcsoportdöntő negyedik meccsén váratlanul simán, 110:88-ra felülmúlja a Milwaukeet, ezzel 2:2-re egalizáljon a szériában. A vajkezű szerb hat triplát vágott a Bucks gyűrűjébe, összesen 20 pontnál állt meg, és Lou Williamsszel (21) együtt főszerepe volt abban, hogy már a harmadik negyed közepe táján eldőljön (77:54) a találkozó. Az Atlanta sikerének többletsúlyt ad, hogy szupersztárjuk, Trae Young bokasérülés miatt nem tudott pályára lépni. A meccs krónikájához tartozik az is, hogy a Milwaukee 25 játékperc után elvesztette húzóemberét, a térdsérülést összeszedő Giannis Antetokounmpót.

NBA, főcsoportdöntő, kelet: Atlanta–Milwaukee 110:88 (a sorozatban 2:2).