2024. április 25., csütörtök

Káderkérdések a képviselő-testület napirendjén

A 11. ülését tartotta meg tegnap a jelenlegi összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. A Városi Múzeum éves jelentése mellett főleg káderkérdések szerepeltek a napirenden.

A képviselő-testület három tagja is lemondott: Szmieskó Karolina (MEP) a közigazgatási hivatalban vállalt munkája miatt, mgr. Fehér László (VMSZ) személyes okokra hivatkozva, Slobodan Dimitrov (SZHP) pedig indoklás nélkül tette ezt meg – mint ahogy arról nemrégiben beszámoltunk, Dimitrov lett nemrégiben az Egészségház megbízott igazgatója. Helyüket a testületben a VMSZ soraiból Juhász Hermina és Alexander Endre, az SZHP-ből pedig Branislav Nešić foglalta el.
A képviselők határozatot fogadtak el pályázat kiírására a Toplana Közvállalat igazgatói tisztségére, ugyanis Dejan Vuković négyéves megbízatása október 17-én lejár. A közvállalatokról szóló törvény értelmében az igazgatói pályázatokat hat hónappal az aktuális igazgató mandátumának a lejárta előtt kell meghirdetni.

Ezt a határidőt a jelek szerint nem csak a Toplana esetében nem tudja tartani az önkormányzat, ugyanis a Komunalac Közvállalat igazgatója megbízatásának június 30-ai lejárta is meglephette az illetékeseket: a községi képviselő-testület tegnapi ülésén ezért a funkció megszünése mellett a testület legfeljebb egy évre megbízott igazgatónak nevezte ki Željko Plavšićot, az eddigi vállalatvezetőt.