2024. március 29., péntek

Új híd épül(het) a Temesen

Megoldódhat a Nagybecskerek és Pancsova között utazók gondja

Városrendezési tervek és kinevezések szerepeltek a nagybecskereki városi képviselő-testület tegnapi ülésének napirendjén. Hét városrész, illetve település kapott új vagy módosított építési tervet.

Elfogadták többek között az orlódi (Orlovat) kerülőút tervezetét, amellyel lehetővé válik egy új közúti híd felépítése a Temesen, a jelenlegi – rossz állapotban levő – vasúti és közúti híd helyére, amely most nagy gondot okoz a Nagybecskerek és Pancsova közötti úton közlekedőknek.

A Városi Lakásgazdálkodási Ügynökség élére Dragomir Radovanac közgazdászt nevezték ki, az elhunyt Radiša Dupljanović helyére. A Most Szociális Központ igazgatói posztját ezen túl Nevena Montresor pszichológus tölti be, aki eddig ügyvezető minősítésben vezette az intézményt.

A városi képviselő-testület döntésével a Városi Lakásgazdálkodási Ügynökségre ruházta át az eddig az Egészségügyi Otthon, illetve a Központi Gyógyszertár által nem használt falusi létesítményeket. Az indokolás szerint az eddig használaton kívüli épületeket mások vehetik bérbe. A döntést bírálta Aleksandar Korovljev, a DJB mozgalom képviselője, mivel szerinte ezzel végérvényesen megszűnnek a falusi gyógyszertárak, és így még nehezebb helyzetbe kerülnek a falusiak.

– A városnak a telkek eladásából 35 millió dinárral bővül a büdzséje. Ez számunkra azért nagyon fontos és pozitív információ, mert a város gazdasági fejlődését mutatja. Az elmúlt években fellendülőben van a lakásépítés, ennek a 18 teleknek az eladása is szintén ezt mutatja. Nemcsak háztömbök, illetve lakóházak épülnek, hanem befektetők jönnek, itt szeretnének vállalkozni. Nagyon fontos információ, hogy a vállalkozók közül sokan nagybecskerekiek. Tehát olyan helybeliek, akik a város területén szeretnének vállalkozni – nyilatkozta Vidrács Krisztina, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője a nagybecskereki városi képviselő testületbe. Szerinte az is jó hír, hogy hosszú idő után tavaly hatmillió dináros nyereséggel zárta az évet a Városi Távfűtő Művek Közvállalat.